Па за бу-дз- ем, беларускае

Владимир Кабердин
        Або па-за буем.

Ты пацалуеш, і мяне
Ускалыхне ізноў жаданне.
Ну, каліласка, скажы дзе
Блукаеш ты, маё каханне?

Цябе я здольны адшукаць.
Ты дзесьці побач, відавочна!
Ты чуеш?... Мне ужо чуваць!
Калоціцца ў грУдзях моцна.

Дык пашкадуй жа, пацалуй.
Няўжо чакаю я дарэмна?
Напэўна я заплыў за буй,
Дзе напаткаць нікога нельга.