Осiння елегiя

Михайло Носа
Твоє пальто багряне, ніби осінь,
Каштанового кольору волосся.
Ця осінь тільки сум розносить,
Чи може нам лише здається?
 
Ми мовчимо. Ми знаєм, що недовго
Нам бути разом. А тебе чекають.
Я ж через хвильку вирушу в дорогу,
І осінь я вітатиму строкату.

Стежки переплелися не навіки,
Нічого в долі нашої не просимо.
Прощай. Тремтять зволожені повіки.
І я самотньо йду назустріч осені.