Мудрость - Сара Тиздейл - Wisdom

Мария Москалева
Сара Тиздейл
Мудрость

Когда устану биться лбом
Во бред житейских аксиом,
Где компромисс настороже
На каждом взятом рубеже,
Когда свой взгляд вонжу и я
В холодные глаза житья,
Знай: правде, взятой от житья,
Расплатой - молодость моя.


Sara Teasdale
Wisdom

When I have ceased to break my wings
Against the faultiness of things,
And learned that compromises wait
Behind each hardly opened gate,
When I can look Life in the eyes,
Grown calm and very coldly wise,
Life will have given me the Truth,
And taken in exchange -- my youth.