Прапор над Рейхстагом

Прокопенко Юрий
Засяяв прапор над Рейхстагом навесні,
У травні місяці, коли сади рясні.
Коли великого фашистського орла,
Сила народу у війні перемогла.

Засяяв прапор над Рейхстагом навесні,
Де не вгасали канонади голосні.
Коли в серцях людей була мета одна,
Що перемогою в історію ввійшла.

Згадайте молодість, згадайте як було:
Як захопили німці ріднеє село.
Як літаки кружляли всюди день і ніч,
Як від хатини залишилась тільки піч…

Згадайте матерів, згадайте ви жінок,
Які війну пройшли за вами в один крок.
Які у спалених містах тоді жили,
І разом з вами навесні перемогли.

Тепер ми вдячні вам за подвиги святі,
На Україні, у Європі, на Землі.
За наші мрії, чисте небо, мирні сни,
За сорок п’ятий у Берліні навесні.

Пройшла війна… А з нею зникнув і той світ,
Росте трава і сонцю радується цвіт.
Салютом слів ми вас згадаємо усіх,
Навіки рідних нам, захисників своїх.

Засяяв прапор над Рейхстагом навесні,
У травні місяці, коли сади рясні.
Коли великого німецького орла,
Сила народу у війні перемогла.

8-9.05.2000 р.

Зображення: http://tsn.ua