Боль

Ксения Котляревская
Мені болять чужі болі
Йдучи по вулиці,
відчуваю кожну поранену душу.
Заглядаю в очі
перехожим самотностям,
До мене долітають
чиїсь ридання,
що потім ще довго
звучатимуть у голові.
До мене говорять
тисячі знедолених
 вже пустих переживань,
зневірених надій.
В небі пролітають
шуліки сумніву
і розкидають на землю
зламані радості
мій власний біль
надтріснутими нотами
перегукується
з іншими болями
і вони починають
в такт голосно боліти,
Разом утворюючи
тривожну симфонію,
яку може почути
лише таке ж
розтерзане серце.
Цей таємний спів
оглушує своїм одкровенням,
непідробною правдивістю,
очищує душу від пилу
самовпевненості,
назавжди залишається в пам"яті...