Тень на весеннем небе Роберт Фрост A Cloud Shadow

Мария Москалева
Роберт Фрост
Тень на весеннем небе

Книгу забыл, не закрыв, у окна.
Ветреной гостьей ворвалась весна.
Ветром листала листы на окне -
Тщетно искала стихи о весне.

Нету - не смею писать о весне!
Где там: весна не ответила мне.
Чуть принахмурилась - тень налегла:
Не отвлекал бы, давно бы нашла.


Robert Frost
A cloud shadow

A breeze discovered my open book
And began to flutter the leaves to look
For a poem there used to be on Spring.
I tried to tell her "There's no such thing!"

For whom would a poem on Spring be by?
The breeze disdained to make reply;
And a cloud-shadow crossed her face
For fear I would make her miss the place.