Ты чуеш, як вецер шумiць?

Надежда Верас
                стихи на белорусском языке

               
                ТЫ ЧУЕШ, ЯК ВЕЦЕР ШУМІЦЬ?

                Ты чуеш, як вецер шумiць
                У вершалiнах дрэў?
                Як сэрца маё балiць?
                -Ты гэтага болю хацеў?

                Не ведаю, як перажыць
                Раставанне з табою цяжкае,
                Як вочы твае забыць,
                Спатканне наша ўчарашняе…

                Скажы, як мне без цябе
                Ўвечары зоркi  лiчыць?
                I як абяцаць самой сабе
                Цябе больш не бачыць і
                не любiць.......



  ПОЭТИЧЕСКИЕ  ОТКЛИКИ :

 Погасла на небе заря,
 И день превращается в ночь…
 В унылую ночь октября…
 Скажи, как мне боль превозмочь?

 Ответь мне на этот вопрос
 Дождём, шелестящим листвой,
 И каплями тягостных слёз
 Ответь мне, хороший ты мой.

 Скажи, как мне жить без тебя,
 Не видеть тебя, не любить,
 И знать то, что я  - не твоя,
 Скажи, как тебя мне забыть?

 Эндрю Фриз