Хуллон илли

Заурбек Хамерзаев
Хуллон илли

             Йишина Баретана

ТулгIешца гIад цIандеш, хьостуш,
Мотт хьокхуш хьулдина гече,
Кегийрхойн безаман хьостех
Кхоьллина Хуллоно илли.
Иллино хин чогIе екош,
ЛадоьгIна Iа ГIалин баьрзнаш,
Шайн месал куйнаш а бегош,
Кхаьънашца техкаш бу эрзаш.

Иллин шовкъ кхаьчна, берд текхна,
Пхьидарчийн аз дека зевне;
БIаьрг теIош, малхбузехь сецна,
ЗIаьнарш шен гулйина цIевне.