Химери

Михайло Носа
               
Все перевернулось в Україні –
Рондьоші* командують парадом.
Вже система – ниці на вершині,
Кривда осідлала хутко правду.
Кришталево чесні – не в пошані,
Скромні і розумні – у загоні,
Нові українці й учорашні
Паростки витоптують, мов коні.
Все буквально міряють грошима,
Душі намагаються скупити,
Фракціями-кланами зло чинять,
Крові все не можуть ся напити.
Ланці прошмигнули в депутати,
З підлою душею пруть у мери.
Та невже нема кому спитати               
Цю псевдоеліту за химери?
Брешети, ви, Каїнові діти,
Не пищіть, нащадочки Іуди,
Бо лайно не може не смердіти,
Відвертаються від нього люди.

Перемелеться немало іще бруду.
Рондьоші залишаться такими ж.
Справжніми людьми будуть лиш люди.
Тож одвіт тримай щодня за те, що чиниш.

* рондьоші – збирачі ганчір’я, обірванці, нічогота, пройдисвіти