Нам сняться дивнi, незбагненнi сни...

Иван Андрощук
Нам сняться дивні, незбагненні сни,
Нам сниться небо і зелені зорі
І промені космічної весни,
Які на клапті розірвали морок

Ми в снах злітаєм птахами до хмар,
Вітрами напуваємо вітрила,
Нам сниться оксамитова пітьма
Й материки, яких ще не відкрили

Нам сняться закривавлені хрести
І прометеї, до зірок прикуті.
Наш вік людський - не світло в темноті,-
Це тільки спогад про давно забуте.