За що я люблю ц синьо-зелен хмаринки?

Павел Мокрицкий
За що я люблю ці синьо-зелені хмаринки ?
Під ними стою-шукаю до неба стежинки
Пірнаю в ту гору і чую-неначе я в храмі
На хорах співають смереки як прихожани
По долах чадіють в кадилах молочні долини
За то я й люблю ці синьо-зелені хмарини !

За що я люблю ці синьо-зелені хмаринки ?
Хвилини в раю дарують лише полонинки!
Та з них потопаю очима в смерековім раї
Як вище злітаю то плачу-безкрайнії далі,
Безславне життя,загублена вдача,забуте кохання
За то я й люблю ці синьо-зелені хмарини !