День вибор в

Павел Мокрицкий
(В останні години виборів президента на Україні у Новоград-Волинському,Батьківщині Лесі Українки).Фото палаючого пам`ятника Л.Українки в той день на площі древнього Звягеля наштовхнуло на цей вірш..

Вкраїна бачила не раз
Як тії закоханці
Надвечір забували все
Про що співали вранці
Л.Українка. 1911

День виборів-як вигорів!
В минулому це торговище,
На фоні холодних дворів
Останнє палає вогнище

Б`є полум`я-плавиш в ноти
Лунають мовчазною сурмою:
"Сконають усі "патріоти"
З останньою вашою урною"

Ми в гордощах-ти ж в соромі,
Шукаєш у нас оплоту
Дарма розпалили вогнище-
Засвітло для цього болоту!

Байдужі-пройшли парою,
Безпечні -пішли наодинці,
Та зупинився юнак з гітарою
На твоїй кривавій зупинці!

Питає: "Скажи но,дівоче,
Чи Звягельські дзвони готові? "
Питаючи-не дивись в її очі!
Обпечеш своє серце до крові !


                20:58 01.11.2010