зiзнання

Макин Тоша
він стояв перед її очима,
трохи похитуючись
(його колотило
від адреналінової інтоксикації),
як засуджений до страти
перед розстрільной командою…
руки були заведені за спину –
щоб вона не побачила,
як тремтять його пальці.
якийсь час
він ніс всяку нісенітницю
(за яку
вже потім
корив себе
та називав себе
бовдуром),
потім,
зробивши глибокий вдих,
як перед пірнанням
в холодне осіннє море,
він
висловив їй те,
за раді чого,
власне,
сюди й приперся…

подстрочник:


он стоял перед ней
слегка покачиваясь
(его колотило
от адреналиновой интоксикации)
как приговорённый
перед расстрельной командой…
руки были заведены за спину –
чтобы она не увидела,
как подрагивают его пальцы.
какое-то время
он нёс всякую чушь
(за которую
уже потом
корил себя
и обзывал себя
полудурком),
потом,
сделав глубокий вдох,
как перед прыжком
в холодное осеннее море,
он
высказал, наконец, то
ради чего,
собственно,
сюда и припёрся…