Я...

Яна Барк
кожне Я - це цілий світ...

__________________________


я - сон, що йшов крізь ніч до тебе.
я - пісня, що співають в небо.
я - промінь сонця з темних літ.
я - крила, що вкривають світ.

я - горе, що прийшло з війною
я - степ, що шелестить травою.
я - квітка, що ще не розквітла.
я - тінь, що так боїться світла.

я - місяць, сяю подорожнім.
я - страх, росту в серці тривожнім.
я - вітер, дму в чиєсь лице.
я - бог, узятий у кільце.

я - демон, по землі ходжу.
я - сніг, все руки холоджу.
я - риба. де ж моя вода?
я - птах, що втратив два гнізда.

я - літо, радую малечу.
я - сміх, що знищив ворожнечу.
я - доля, із людьми я граю.
я - всесвіт, що не має краю.