ТепЛо

Валео Лученко
За листопадом,теплим, бо так треба )
прийде чарівний ГРУДЕНЬ і РІЗДВО
і Бог народиться і Син
і Мати понесе його за Сині Гори
і в морі теплому купатиме, як в молоці...
На толоці селяни саман
міситимуть босоніж,
носитимуть валками на вали...
Це буде на початку літа,
а потім ніжитиме сонце
калюжі літнього повіддя.
І повід пустять конов'язи,
і спати ляжуть в берестках, бо тінь,
бо всю роботу не поробиш...
І стихнуть всі:
і коники, і жаби...
і навіть жайвір стихне
і повисне
над світом
млосна благодать...