i нiчого

Ганна Осадко
...сиділа якось на високій кручі,
 дерева і каміння обіруч,
 ручай і молочай, а ще цикади,
 і безмір часу - знизу і вгорі...
 і чоловік - історик - говорив
 про дні, коли жили тут кроманьйонці:
 плоди збирали, полювали, хмиз
 носили з лісу у свої хатини...
 аж серце зупинилося - вони
 далекі-проминущі - теж любили,
 і сни їм снились, і чекали дня,
 а потім ночі, і дітей веселих
 гойдали на колінах...
 ...спориші
 ...і терен
 ...і каміння
 ...і нічого...