Э. Дикинсон. 985. The Missing All prevented Me

Ольга Денисова 2
985

Все потеряв,  пустых вещей
Лишиться  не боюсь.
Пускай с оси сойдет земля,
Погаснет солнце пусть, —
По всем же прочим мелочам,
И лба не подниму,
От дел моих не отвлекусь –
Взглянуть.


985

The Missing All prevented Me
From missing minor Things.
If nothing larger than a world's
Departure from a Hinge –
Or Sun's extincting, be observed –
'Twas not so large that I
Could lift my Forehead from my work
For Curiosity.