Риторичне...

Полюс
О люди!
Що ви робите? Віками
Збагачували землю Небеса,
А ви прийшли і злиднями-руками
Заборонили звичні чудеса.

Все, що було - неторкане, невинне -
Кудись пішло в далеке забуття...
І крутиться, і крутиться невпинно
Невтомне колесо сучасного життя.