Зустрiч Агасфера з Хароном

Валео Лученко
За мотивами
http://stihi.ru/2011/07/18/2494


 Опісля кіл, зигзагів, знову кіл
 прийду до тебе, мій жаданний Друже.
 Заправим люльку чудодійним зіллям,
 дістанемо вина з пивниці, хліба з печі
 і попливемо руслом спогадів, історій, міфів.
 Зоря і Марс у вічному коловороті,
 Стожари_Матір Світу в неймовірнім сяйві,
 кохань    несамовиті гони, поразки_перемоги
 димком в кватирку потечуть...
 Пробач що знов прийшов лише погомоніти, без шеляга в кишені.
 Не дав мені ще Бог Всевишній коштів
 на переправу,
 хоча Дунай я вже давно, здається, перейшов.
 Лиш зачерпну дещицю твоєї чорної води та вкотре попрощаюсь...
 Ти знов залишишся чекати у човнику червоному своїм,
 а я піду здіймати пилюгу
 у марних пошуках Нірвани...
 Хароне, скільки ще чекати?