За що я маю покохати сонце

Николь Декабрин
За що я маю покохати сонце,
Якщо у мене на руках померла ніч?..

Вже квіточки збирати я не хочу,
Бо в`януть у руках вони моїх;

Я хочу дарувати тобі зорі,
Але не можу дотягнутися до них;

Я хочу цілувати твої руки,
Але уста холоднії мої...

Скажи, скажи, чому я не співаю,
Чому не можу в пісню вилить біль?

У мене пропав голос... я ридаю...
Вже сліз не має, та лишилась біль...

За що я маю покохати сонце,
Якщо у мене на руках померла ніч?

Навіщо цілувати твої руки,
Коли холодні вже уста мої?..
                август 2005г.

Фото из интернета