Бачу останню

Артём Довгополый
Боюся впасти і стаю на коліна -
Тендітне щеня серед темної ночі,
Тітка з мотузкою долю пророчить,
Дивися ж в душу, моя єдина,
Прочитавши це і закривши очі.

Ти бачиш небо і зірку ранню?
А решта впала в роси ланів,
Тітка щеняті дає стусанів.
Дивлюся на тебе, а бачу останню
Серед цілющих віршів і снів.