Присутнiсть

Олесь Птах
Безмежна крапля Божого терпіння
Впаде з очей дитини на підлогу...
Стає помітно, як часу відсутність,
Призначена для кожного створіння,
Із блискавки зробила світ. Дорогу
Шукає крапля, набуває каламутність
І зникне у землі, де трав коріння
Од віку пам`ятає все, а ми в боргу
За спомин цей. То є Присутність.