Ти не був

Максим Турчин
«Ти не був!» -
І відведений погляд,
І здаля насуває імла...
«Покарайся
За інший світогляд -
Я сама там, без тебе була!»

А в очах
Чиста озеро суму,
І на дні його світить любов;
Білі хвилі
Гойдають задуму.
І відводиш ти погляд свій знов...

І слова
Ще не змовлені тануть,
І спускається тиша між нас.
Зупинивсь
На півслові світанок
Перебитий імлою образ...

3-9 травня 1998 року, Олександрія