Вечiр навеснi

Максим Турчин
Розстелилось надвечір’я
Темним килимом небес.
Розіслалось красозір’я
Чарівним паном чудес.

Напівмісяць ясно світить,
Срібне сяйво ллє в вікно.
Вітерець у згадці літить
Те, що стало вже давно.

Голос стомленого міста
Затихає звідусіль,
І у вічність шлях зористий
Чумаків веде по сіль...

17 травня 1997 р., Олександрія.

Усе в світі минає, усе змінюється... 
Ось і зараз, обпершись ліктями об підвіконня і визираючи у розчинене навстіж вікно, помічаю, як непомітно сідає сонце... Відчувши, що настав їхній час, із закутків, підвалів, ба навіть із-під самої землі виповзають на світ божий сутінки, від чого він перестає бути світом; і поступово починає панувати тиша. 

Червоний від променів сідаючого сонця багатоповерховий будинок - то гребля, яка стримує повноводу уже ріку ночі. Але невила вже сонцеві стримати повінь темряви і тиші, і вони переливаються через верх і боки будинка, і незабаром затоплять усього його, разом як і місто. 

І поодинокі поети з дна озера снів будуть позирати на тихі зорі поверхні...