Утративший из Фроста

Юлия Ви Комарова
 

Где раньше слышал я - постой,
 как ветер переходит в вой?
 И кто я для него такой -
 стою и дверь держу рукой,
 любуясь пеною морской?
 Забыто лето, день забыт,
 и запад тучами укрыт.
 И на крыльце моём змеёй
 свернулись листья и, шипя,
 напали - тщетно - на меня.
 И это был зловещий знак:
 секрет раскрыт, не знаю, как,
 что в доме я совсем один -
 слух просочился за порог,
 что в жизни я совсем один,
 что мне остался только Бог.




Bereft

 Where had I heard this wind before
 Change like this to a deeper roar?
 What would it take my standing there for,
 Holding open a restive door,
 Looking down hill to a frothy shore?
 Summer was past and day was past.
 Somber clouds in the west were massed.
 Out in the porch's sagging floor,
 leaves got up in a coil and hissed,
 Blindly struck at my knee and missed.
 Something sinister in the tone
 Told me my secret must be known:
 Word I was in the house alone
 Somehow must have gotten abroad,
 Word I was in my life alone,
 Word I had no one left but God.