Я, Агасфер...

Олесь Птах
Прийду до тебе з люлькою, наб`ю
її чар-зіллям, буде під розмову
нам хліб, вино та спогад про минуле.
"Як там?.." Вирують схід та захід,
війна з коханням, перемог поразки,
ще чарівні казки і тихі колискові,
які завжди наспівують в дитинстві
нам батько й мати. Вибачай, що знову
я без гроша, чекаю свого часу...
був радий бачити, але, мені вже час.
Долонею торкнувши воду річки темну
зійду на берег, ледь човна хитнувши,
а він зостанеться. До скорої, Хароне!..

http://www.stihi.ru/2011/07/18/2494