***

Руслан Берладин
Наді мною стояла вона,
Крива як дорога до Бога,
Берегинею мого буття.
Тече по щоках із під лоба,

Зі спустошених люттю очей
Її скаженілая врода.
Разгорну ій обійма тіней -
Якась дивовижна свобода.

Я зустріну її тихим сном,
Розрию могилу-криницю.
Доторкнусь потойбіччя чолом,
Напьюсь... Дурнувате насниться.

Наче біль тане в м'язах пітьма.
Блукає по тілі моєму
Та огидна, потворна й бридка
Чиясь нідуша із Едему.

Медокрилами босими йду
По зламаних іклах. Шукаю
Ненажерлеву свою весну
І втомлених янголів зграю.

Поверніть їм обличчя і світ,
Лишіть образИ і обрАзи.
Ти на хрест поспішаєшь? - Не слід.
Іісус - Він прийшов не відразу.

Не ховай темні думи в літа.
Нас усіх знають десь поіменно.
...Притомилася моя туга
Мої обіймати рамена...

2000.