Предчувствие... Красимир Георгиев

Зеркальное Пространство
Красимир Георгиев

ПРЕДЧУВСТВИЕ

http://www.stihi.ru/2011/07/07/7705

Гол –
както ме е майка родила,
космат и страшен
някоя есен
ще забравя мислите си –
нечестивите,
ще потърся Песента на песните –
за елени жадни,
скоро раждани,
за препълнени със земно жито чаши.
Граждани ще ми се смеят –
граждани,
нощите са тайнствени
и страшни са,
обвържете в сън
добро и важно
зад дебели плюшени пердета.
А пък мен
ще ме пресрещнат стражници –
да се ходи гол
не е прието.

*   *   *
Предчувствие

Обнажённый,
как при рождении,
Волосатый и страшный в падении,
Нечестивые мысли
отброшу я,
Как ненужное грязное крошево...
Поищу Песню Песен нетленную
Для пространства,
где тело – есть бренное...
Для зверья,
жаждой жизни томимого,
Для зерна,
в чаше мира хранимого...
Будут люди смеяться отчаянно
О душе моей,
столь неприкаянной...
Но ночами,
таинственно-страшными,
За гардинами, светло-домашними,
Мои мысли
в мирах вдохновения
Их во снах
сберегут от падения...

Размышления стражей отринуты...-
Обнажённым
ходить здесь не принято...