За все приходится платить...

Людмила Васильева 5
За все приходится платить:
За красоту и за уродство,
Над дураками превосходство
И за умение любить,
За ласку, отданную всуе,
За откровенность и восторг,
Затеянный не к месту торг
И непорочность поцелуя,
За невостребованность чувств,
За недопонятость реалий,
За то, что от друзей скрывали
Неоткровенность ваших уст,
За то, что жизнь уже идет.
И каждый день в ней - обитаем...
Но самая большая тайна:
Тот, кто не платит, - не живет.

               *****

You have to pay for all this stuff;
For  beauty and for your deformity,
For over fulls superiority,
For your "know how" live in love.
For caresses that you gave for nothing,
For revelation and delight,
For bargaining without mind,
For pure kiss, as kiss with brother.
For unrequirement of your feelings,
For ignorance of circumstances,
For truth you hid from all your friends,
For every number you had dialing,
For life that sounds as the gift,
And every day in it - your history...
I'll tell the truth - the top of mysteries:
Who don't pay, that don't live!

                SHELLS UPON THE SHORE

                The International Library of Poetry
                2002 y. p. 188