Гостро пахнуть надвечiр, вмираючи, квiти

Борис Смыковский
Гостро пахнуть надвечір, вмираючи, квіти.
Вітер тОркає арфу сухих бур’янів.
Зник в розчахнутім  небі палаючий липень.
Ніч бентежить тривожним тремтінням вогнів,
Мов той кінь схарапуджений,
                місяцем зирить.
Нам би десь полетіти від злічених днів.
Серпень серце окрилить:
                - Шукай собі ирій!
Над серпанком туманів, сирітством полів,
Над забутими смутками,
                легкий і вільний,
Ти здіймешся,
                відплакавши ритмами слів...
Тільки знов спогадаються,
                солодко-гірко,
Ці вмираючі грицики,
                спів цвіркунів.