Дрiбницi

Александра Салюк
Багато як залежить від дрібниць,
Від просто слова чи від погляду німого,
І від простих безглуздих таємниць,
І від скандалу, що з'явився не від чого.
Можливо просто запізнився на хвилину
Або не там дорогу перейшов,
Побачив на очах сніжинку чи краплину,
Чи просто телефон чужий знайшов.
Багато як залежить від дрібниць,
А щастя ми своє не помічаєм,
У небо ти дивився горілиць
І думав лиш про те, що ми втрачаєм.
Залежить все від дотику і сміху,
І від сльози, що ніжно на очах тремтить,
Від тих дрібниць, які собі на втіху,
На щастя ми готові замінить.
Від того, що й без слів ми розумієм,
Від зірваної квітки у полях,
А я скажу, що жити ми не вмієм,
Але дрібниці обирають шлях.