Uriah Heep - What Should Be Done

Константин Николаев 4
Послушать: http://www.youtube.com/watch?v=JVVeb9re4I4

ЧТО ДЕЛАТЬ
Кен Хенсли

Ты нашёл, казалось, верный способ
От бессониц мир свой уберечь.
Что ж, мой друг, быть встороне непросто,
И о том веду с тобой я речь.
Ведь, даже живя взаперти,
Тебе от проблем не уйти.

Избежать удастся ли насмешек,
Если ты живёшь сам по себе?
Иль ты ждёшь, чтоб кто-то безутешно
Пребывал в заботах по тебе?
Бойся их планов, друг мой,
Когда не в ладах сам с собой.

Наступит зима, трескучий мороз
И тёмные мысли подкупят всерьёз.

Ты б украл монетку у слепого?
Что ж, я верю, ты б так поступил.
Но сам факт не ранит, а сам повод,
Что за этим ум недобрый был.
Если это путь выбранный твой,
То не попути мне с тобой.

Я с места не сдвинусь. У меня есть вполне
Свои представленья: что делать мне
Что делать мне...
---

What Should Be Done
(Hensley)

So you think you've found a way of living
That prevents you losing any sleep
Well my friend take this that I am giving
It's your peace of mind you oughta keep
You'll run into trouble for sure
By living behind a locked door

Will you run the risk of being taunted
By doing what you want to do
Or do you prefer to have your whole life to be haunted
By the ones who choose to care for you
Beware of their motives my friend
Take care you're still there at the end

Watch out for winter it'll bite you with cold
Black spirits trying hard to bribe you with gold

Would you steal a nickel from a blind man
Well right now I do believe you would
It's not the thought of you doing it that hurts me
It's the mind behind it that's no good
If this is your way I don't want to know
There's only so far I can go

I want go no further not for you or anyone
I have my own ideas on what should be done
---

(1971 г. из альбома "Look At Yourself")