Не прикасайся... Дора Габе

Юрий Сарсаков
Не прикасайся.
Обожжешь ладони
об угли тлеющие,
жар в себе хранящие –
так тлеет тишина,
где дремлет, притаившись,
надежда детская
на новое рождение...
и встречу.

Не прикасайся!


Не ме докосвай...

Не ме докосвай,
ръката ти ще се опари
от огън недоизгорял,
от топлина недораздадена,
от нажежената
сгъстена тишина,
в която дреме притаена
една надежда,
човешка и детинска:
за ново раждане,
за нова среща...

Не ме докосвай!