Марення

Палад
Женщина - это человеческое существо, которое одевается, болтает и раздевается. (Вольтер)
---
Я зрiдка почуваюсь, наче жiнка.
(та всi ми однакОвi iздаля)
Бува ото, насмикаю барвiнка
й шугаю попiд хатою:
- Ля-ля..

А ще бува, недбала та нечемна,
всмiхаючись нiкому навмання,
шукаю попiд тином надаремне
вчорашнього загубленого дня.

Дружина, що молодша є за вiком,
в такi часи, немов її бере,
вважа себе зухвалим чоловiком
та горнеться в пальто моє старе.

З нехитроi отоi оборудки
я мало не впадаю долi ниць:
з-під тертої зеленої трикутки
пашіє навіженістю зiниць.

Із остраху наближення iнфаркту,
враз сповнююсь по вінця каяття -
до лап мене жбурляє Бонапарту
цинiчно видозмiнене буття.

То жар мені пече, а то холону.
I мариться до ранку в головi.
Прокинусь, закладаюсь аж до скону
не бавитися в iгри рольовi.