Тут все iнакше

Валео Лученко
 тут навіть полини інакші,

 тут сонячне проміння падає

 під радісним кутом

 нас зігріваючи… каміння

 та терпкий ґрунт з піском і вапняком

 тут навіть хмари плинуть якось особливо

 а про людей я зовсім промовчу...

 вони збирають помаранчі, виноград і сливи

 і мармурові статуетки загортають у парчу

 ніхто нікуди не спішить, ніхто не сварить

 туристів-розтелеп, що забрели на стрижений газон,

 тут всі відвідують щоп’ятниці сімейний склеп

 і щонеділі п’ють за воскресіння душ і тіл…

 у сіні запашнім коханці сплять… сієста…

 ні вітер не дмухне, ні лист не затремтить

 благословенна мить, що спресувала весну,

 літо_зиму_осінь

 і ось ми – тут і вже нікуди не підем…