Ми - тут, бо Лiто

Валео Лученко
Бруківка тепла і вино густе,

солодке як цілунки...

А наше літо?

відчуваєш, яке воно легке?

Як та цукрова вата, як повітряні кульки

білі і червоні, які я випустив колись на радість дітворі…

У нашім задньому дворі, де туркотіли голуби все літо

росли каштани, грались діти та цілувались підлітки,

бо вже «були дорослі»…

А ми так і не виросли ніколи

Ні в школі, де були чужі вороненята білі,

ні в тілі світу, де крутитися потрібно як шахтна кляча

Тому ми тут, в оцьому місті, де фієста ніколи не згасає,

де сієста такий же неодмінний атрибут як сир, маслини

та келішечок к’янті на обід…

Ми – тут, бо літо,

ми тут, бо стрілися на все життя, якого завше мало,

коли щасливий

і багато, коли оглянешся назад

і бачиш сад, залитий світлом Раю,

в якому стрілись двоє щоб любити…