Читанка Долi

Валео Лученко
перевертає скибу плуг, сріблиться рало
і коней пара йде на новий круг
вже чайки прилетіли і летять ворони
на землю розпанахану, пахку…
а гони, подивись! які ще гони!
і скільки кіл ще навернути орачам…
очам не осягнути поля,
як нам не осягнути долі оцього світу,
яка записана на криптах
і долонях…
признайся, що боїшся їх читати…