ВОДА

Валео Лученко
 вода змиває втому, і тому
 так прагну цього вечора її…
 ледь дочекався часу,
 коли на оксамит трави роса упала
 і тишу плеса полохають лиш клені,
 що скидаються
 та щуки,
 які то там, то там ганяють верховодів....
 це справжня насолода повільно входити у воду,
 нитки перетинати ламінарних течій,
 які  отут і зараз
 ламають фізику води
 чи, радше, всі уявлення про неї…
 і я пливу, я довіряю їй…
 хотілося б отак довіритись Тобі,
 Господарю Життя,
 і витворам Твоїм…
 Скажи, чому не можу?
 Що заважає?
 Гординя?
 Пиха?
 Страх?
 Комах своїх ти научив, а нас не хочеш, Отче.
 Мовчу…
 Схиляю голову і більше не питаю…