Партыйны бык

Анатоль Кудласевич
“Быт — ён упарты, як бык…
  … ні спрэчак былых — хто лявей, хто правей”
Васіль Зуёнак
Быў бы я ў партыі бык,
Што на чырвонае прэцца.
А праца — на брук брык,
І сэрца, здаецца, не б’ецца.

Шэф — ён жадзён, як сейф,
Дурындала справаздачы.
Кажу яму: жыта сей —
І левым, і правым — здачы…

Бос — ён дрымучы, як бор,
Не разумее пэўна,
Бо да якіх жа пор
Шчыра спявае пеўнем?...