Клечальнi святки

Валео Лученко
Діти совині заклекотали.
Буде покійник в селі.
Чарами стежку посипано з ночі.
Хто по ній перший пройде?
Клечальні святки зелені відкривають ворота
для чорної ворожби...
---
Обсиплю тричі сіянцем обійстя.
Вберу підлогу в м'яту_татариння...
Порину в дрімоту цілющу
Впущу гаї і пущі у сон солодкий
на осонні біля вуликів,
що пахнуть липівцем і чебрецями
і повернусь до тями
оновленим
як тридцять літ тому...