Жаркий природный инцедент. укр. язык

Пётр Лавренчук
ЖАРКИЙ ПРИРОДНIЙ ІНЦЕДЕНТ.

Помидори просять:"Чоловіче дай нам пити!"
Ще немає на картоплі чудового цвіту,
Поникло стоять на жарі,-червневі квіти-
Жарким знову виявився, початок літа.

Котяча команда, присіла на кам"яних східцях,
Да і сам би заховався, в тісний холодильник!
Корівки на лузі не знаходять собі місця-
Знову природний, включився кипятильник.

Травневе щастя,з"їдають пекучі промені,-
Невстигли помилуватися цвітом садів та акації,
Не лунає травнева дощова життєдайна симфонія-
Навіщо нам примхи, сонячної субстанції?!

Тяжко дивитись на змарнілі дитячі обличчя,
Як зберегти у стариків та дітей необхідний імунітет!?
Земля зсохла на порох та стоїть немов перепеча,
Хватить бродить хатами та городами,- природний інцедент!