Ти нiчого не бачив...

Сергей Скуп
Ти нiчого в життi не бачив,
Якщо зорi не рахував,
Пiд багаттям теплим лежачи,
Напiв сонних очей не зтирав,
Ти нiчого в життi не бачив,
Якщо руки в землi не бруднив,
I якщо окуляри рожевi,
На реальностi свiт не змiнив,
Ти нiчого в життi не бачив,
Якщо бачив лише телевiзор,
Якщо вiтру не зрозумiв ти,
I не бачив осiннього лiсу,
Ти нiчого в життi не бачив,
Якщо палко когось не кохав,
Не тонув в її обіймах,
Й від шалених ночей не доспав,
Чи ти бачив як люди, здіймавшись до верху,
Стрімко падали вниз,
Чи приходилось жити проблемами,
Поміж болі і сліз,
Чи приходилось вибір робити,
Легко вмерти чи довго прожити,
Чи кохати чи просто любити,
Чи стояти чи йти,
Чи пробачити чи відпустити,
Збудувати чи так залишити,
Та як вибір якийсь довелося зробити...
...значить вмієш ти жити,
Значить зможеш гiдно пройти.