Арциз

Ольга Велева
Нема, найгарнішого, міста у світі,
Ніж рідний Арциз,
            він яскравий та світлий!
Чому найгарнішим його називаю?
Тому,що тут люди
            неначе-у гаю!
Такі всі привітні,лагідні,світлі!
Так,різні вони
            але ж гарні,як квіти!
Та всі роботящі і дуже веселі
Теплом зустрічають,
             у кожній оселі!
А ще є в Арцизі гарні поля.
Родюча, квітуча
             наша земля!
У зимку  спокійно вона спочиває
На весну лани нам
              свої відкриває.
А в літку земля та дарує хліба.
Багата,родюча
              Арцизька земля!
Ще славна вона виноградом,садами..
Заводами,школами
               та дитсадками.
А в центрі- вокзал,завжди шум там і гам..
Хто їде до нас-
               тут завжди раді ВАМ!
А ще,Арцизяни,пам"ять шанують,
Минуле й майбутнє
                їх дуже хвилює..
Тому пам"ятають війну ту,Афган
І НИЗЬКО ВКЛОНЯЮТЬСЯ
                ВСІМ МАТЕРЯМ!
День у день,рік у рік у кожну годину
Шануєм загиблих,
                мовчанням хвилини.
Радієм усім живим ветеранам!
Нажаль,не загоїлась та
                їхня рана..
Ми дуже їм вдячні за мир,за життя!
І щиро висловлюєм
                те почуття!
А ще є в Арцизі гарний куточок.
Це площа Шевченка
                і це-остаточно!
Тут Свято проводять,дарують гран прі!
Збирають дорослих,
                та дітлахів.
На сцені великій гарно співають!
Вітають усіх,
             теплом зустрічають!
Тому,з кожним роком,Арциз-розквітає
Бо люди живуть в цьому місті,
                як-в ГАЮ!