Лiтнiй Iн-Сайт

Валео Лученко
***
У вільшину біля річки красне літо заглядає.
Видиш як тут все розквітло, струменить до сонця зело?
Чуєш куки лунко-лунко в рядовицю верб вдаряють?
То зозуля-повітруля рік за роком нам рахує.
В оксамитовім сувої ще багато залишилось...

***
Бедрик з цяточками маку,
що розсипались по спинці,
крильця - макове пелюстя променяться як веселка.
Над водою бабка висне,
а в зеніті - сонце (зупинилось на часину) ...

***
Бо ясминова навала,
бо бузками цілувала вЕсна літа біле тіло.
Бо з черешень облетіли фартушки давно.
Ти бачиш бубнявіють-червоніють вишеньки і полуниці.
А холодні блискавиці крешуть ніч червневу в скибу...

***
Дівченятко-гусенятко, де ти плавала всю весну?
У ставочку чи у плавнях?
Ти вже в пір'ячко убгалась?
Де пушечок твій жовтенький,
де кульбабова голівка?
Закінчилися гаївки.
Липень, серце на порозі.
Буде спека, буде пристрасть,
буде сон в долонях Бозі...