Чи Готовий Ти?

Валео Лученко
Чи готовий ти  заплатити ціну, яку встановлює хтось за лаштунками долі?
Подивися довкруг! Час шаленіє, простір стискається,  вітер-вихор ставить
торнадно-штормову  крапку  мандрівці  Морем Надії...

Чи готовий ти взяти знання, які рядком, що біжить, лягають тобі на сітківку ока,
коли ти медитуєш "на тишу, на спокій думок, на штиль мозку"?
Ти кажеш собі: "на плечах не носити", а потім виходиш на двір і бачиш,
що світ повниться роботизованими людьми, кіборгами, що п'ють пивасик
і готові вбивити "чужого" за те, що слухає Моцарта, а не Круга
та посміхається блаженно, бо приснилась йому вранці НІРВАНА...

Чи готовий ти прожити день цей в злагоді зі світом, яким лише сниш, а не бачиш?
Там ростуть квіти, що їх не толочать. Там ростуть діти, яких люблять...
Там кохання пахне ясмином, пачулі та олією ружі...
Там дужі думками, почуттями та вчинками Безсмертні Люди,
що колись на Землі були Смертними Богами,
в перервах між медитаціями поглядають на нас
і зітхають тяжко...


07.02.2003 - 21.05.2011