Я п дняв дерево

Татьяна Ульянина-Васта
Я підняв дерево -
Воно зростало не стоячи
Лісок його,
       як в битві втратив
Воно не говорило із зіркою
І соловей його не дивував

Воно скажу повзло
    в лісі заповітному
Що кронами зустрічає блакить
Воно повзло
Принижене вітром
І кинуте намертво в траву

Про нього не пам'ятала округа
Радіючи юної свіжістю
                дихаючи в росі
Я підняв це дерево, як друга
О, як заговорила в ньому душа.

Прокофьев А.