Травневий романс

Яна Яблоко
Я травень слухаю: зростають трави,
Дзвенять піснями сонячні кульбабки.
Медові бджоли в жовтих квітах жваві.
Весняний подих трав чарує, вабить.

Дощем в мої долоні сяйво ллється.
В самі вуста цілує вітер ночі.
Ворожить весно травами, здається.
Чого від мене хлопець-травень хоче?

Як лукою пройду, цілує ніжки,
В зозулині озує черевички.
Милуються барвинків очі ніжні,
В волосся заплету їх сині стрічки.

Духмяні аромати ллє акація.
Таємно прошепоче синій вереск:
- Моя чаклунка, чарівниця, грація...
Кого це кличе травня дивний шелест?

Я травень слухаю: зростають трави...