Христос народився в сара для скоту

Игорь Голомозый Украина
 Христос народився в сараї дляскоту,
Там маруд смерділо і ллялась сеча.
Не стало вже сили Марії терпіти,
Родила Ісуса у муках крича.

У яслах сповила Хлопця,
В тряпку замотала.
Аби Дитятко поъїло,
В рота цицьку дала.
Мабуть трохи пораділи,
Та посумували.
Може булиб у соломі,
Й спати полягали.

Мудреці прийшли зі сходу
Господа вытати,
У смердючому сараї
Царя прославляти…

Гарно пісеньку співають,
На Різдво, усе село.
Та чи знають з них багато
Де, коли та як було?

Неповага та безчестя
В первий день життя Його.
В перший день життя в смирдюку,
Бог послав Сина Свого.

На бридку, гріховну землю,
У брудний, гріховний світ
Народився Син Господный,
Воплотився Божий Плід.
 
Народився у сараї,
Аби жив я до тепер.
Був прибитий Він за мене,
В муках на хресті помер.

Переміг усю гидоту
Бог Святий – усім скажи.
Про Святого у кориті
Ти сусіду розкажи.
*****