БоЖили

Валео Лученко
"бути травою"
          Ганна Осадко http://www.stihi.ru/2011/05/15/4313

Бо жили, бо були єдині,
бо на спині несли цей світ...
Цвіт опав... Що нині?
Між листочків липких - зав'язь плодів,
не злічити їх.
Та й не треба...

 Упаде туман, попливуть вінки,
 полетять кульбабові гвинтокрили,
 проросте щирій, заростуть гробки.
 Він простить УСІХ,
 бо не відали,
 що творили...

 Він же "ловкий наш Господь"*,
 наш заступник перед Ликом Батька,
 скаже знову "Прости дурних!
 Вони ж там ще, у шкаралупі!"

 Знову "цок" великоднім яйцем
 по тупому як брама лобу,
 синапс може який замкне
 мережу саме тих нейронів,
 побіжить по них сигнал,
 потечуть за ним гормони.
 І Erectus Homo покине дубця
 і піде під смокву
 навчатися на Людину...

- Ти в це віриш?
- А що робить,
коли пахне трава Раєм...

* цитата з Костя Москальця