Голоси Потойбiччя

Валео Лученко
 Втомився Місяць-мандрівник чар-зілля сипать на дорогу.
 Русалки позіхають. Водяник латає млиничку убогу.
 Не видно небіясників давно. Пороз'їжались опирі в міста далекі.
 Лелеки прилітають. Жаби є, вужі, медянки, розімлілі в спеку...
 І нитки є
 і полотно життя на вид міцне допоки...

 Ніхто опівночі не йде. Кого лякати, жінко-рибо? Кому жахами повнить  очі?
 В селі вже сплять і в день, і в ніч.
 Причинні та урочі...

 - А ти, старезний перелеснику, живеш? Ще в борті заглядаєш час від часу? Толочиш сіно чи набридло?

 - Та, мабуть, ні. Кому до нас, віджилих, діло? Лиш хтось-колись в глухім вікні поставить свічечку невміло.
 Ти ж бачиш, замулило став.
 Вінки на Рось давно вже не пускають.
 І люд нудити світом став. І нас у нім, здається вже немає...